“Πάγωσαν οι Έλληνες Στρατιωτικοί στο Άκουσμα της Απόφασης” - Συγκλονιστικές Στιγμές στο Τουρκικό Δικαστήριο
True.gr

“Πάγωσαν οι Έλληνες Στρατιωτικοί στο Άκουσμα της Απόφασης” – Συγκλονιστικές Στιγμές στο Τουρκικό Δικαστήριο

– Οι Έλληνες στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν από τις φυλακές Αδριανούπολης στις 14 Αυγούστου 2018 – Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνταν για πέντε μήνες, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου, όταν πάτησαν σε τουρκικό έδαφος – Τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου επέστρεψαν στην Ελλάδα – Τι λένε συγγενείς και φίλοι τους
Χρειάστηκαν λίγα λεπτά οι Έλληνες στρατιωτικοί για να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί! Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αποφυλακίζονται από τις φυλακές της Αδριανούπολης, ύστερα από πέντε μήνες.

Τις συγκλονιστικές στιγμές στο τουρκικό δικαστήριο, την 14η Αυγούστου, περιέγραψε στον ALPHA, η διερμηνέας τους, Τζανάν Χουσεΐν.

«Κι εγώ τα έχασα να σας πω την αλήθεια. Λέει ο δικαστής θα διαβάσω την απόφαση και να την πείτε στα παιδιά. Λέει, με απόφαση του Εισαγγελέα θα αφεθούν ελεύθεροι. Και μετά λέω στα παιδιά: Η απόφαση. Σας αφήνουν ελεύθερους. Τα παιδιά “πάγωσαν”. Δεν είπαν τίποτα…».

Και συνέχισε, αναφερόμενη στη στιγμή που αποχαιρετίστηκαν, πριν οι Έλληνες στρατιωτικοί επιστρέψουν στην Ελλάδα, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου: «Όταν μας είπαν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, αγκαλιαστήκαμε. Λέω “άντε παιδιά με το καλό, θα πάτε στη μαμά και στον μπαμπά, Και μου λέει ο Μητρετώδης “όμως δεν θα χαθούμε, θα έρθετε και εσείς”. Λέω “βέβαια θα έρθω, θα βρεθούμε”. Και μου λέει: “Χάσατε και κιλά, αλλά αυτά όλα θα τα πάρετε γιατί κάθε βράδυ θα σας πηγαίνω έξω για φαγητό, όταν θα έρθετε”. Αγκαλιαστήκαμε, τους είπα “καλό δρόμο να έχετε” και έφυγαν τα παιδιά…».

Ακούστε όσα είπε η Τζανάν Χουσεΐν στον ALPHA

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr