Λίγο Μετά την Τραγωδία, Βρήκε την Φωτογραφία με το Νεόνυμφο Ζευγάρι. 13 Χρόνια Μετά, το Μυστήριο Λύνεται!
True.gr

Λίγο Μετά την Τραγωδία, Βρήκε την Φωτογραφία με το Νεόνυμφο Ζευγάρι. 13 Χρόνια Μετά, το Μυστήριο Λύνεται!

Το 2001, οι ΗΠΑ δέχτηκαν την πιο φρικτή πράξη τρομοκρατίας που είχε δει η χώρα: 9/11. Η ολοκληρωτική καταστροφή των Δίδυμων Πύργων στην Νέα Υόρκη άφησε την περιοχή του Μανχάταν σε ένα σύννεφο καπνού, ερειπίων και πανικού.

Αλλά μέσα σε όλη την καταστροφή και το χάος, μία γυναίκα παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στα συντρίμμια μόλις μερικά τετράγωνα από το Σημείο Μηδέν. Αυτό που βρήκε ήταν μία γαμήλια φωτογραφία που έδειχνε πέντε φίλους ενώ χαμογελάνε στην κάμερα. Δύο από αυτούς ήταν η νύφη και ο γαμπρός.

Σοκαρισμένη από την φωτογραφία, η γυναίκα την έδωσε στην φίλη της, Elizabeth Stringer Keefe, και της ζήτησε να την χρησιμοποιήσει με κάποιον τρόπο.

Εκείνη, καθηγήτρια κολεγίου, πήρε την φωτογραφία και αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό της στο να βρει τους ανθρώπους της εικόνας. Για τα επόμενα 13 χρόνια, η Elizabeth έψαχνε για τους φίλους της φωτογραφίας, χωρίς να ξέρει αν ζουν.

Αποφάσισε τελικά να χρησιμοποιήσει τα social media για την έρευνά της. Έτσι, κάθε 11η Σεπτεμβρίου, ανέβαζε μία ανάρτηση σε διάφορα social media ελπίζοντας να βρει τους ανθρώπους που απεικονίζονταν στην εικόνα.

Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, η ανάρτηση κοινοποιήθηκε πάνω από 35,000 φορές στο Twitter και ακόμα περισσότερες στο Facebook. Η αποστολή της τελικά είχε γίνει viral.

Αλλά παρά τις προσπάθειες, περνούσαν τα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2014, δέχτηκε ένα μήνυμα στο διαδίκτυο από κάποιον με το όνομα Fred Mahe. Της είπε πως ήταν μέσα στην εικόνα: ήταν ο άντρας που κοιτούσε κατευθείαν στην κάμερα.

Είπε πως η τελευταία φορά που είδε την φωτογραφία ήταν στο γραφείο του στον 77ο όροφο του δεύτερου πύργου, πριν 13 χρόνια.

«Η Elizabeth κατάφερε να επαναφέρει την πίστη μου στην ανθρωπότητα. Οι προσπάθειές της τα τελευταία 13 χρόνια ήταν απλά απίστευτες.»

Τίποτα δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό που έγινε εκείνη την μέρα αλλά αυτή η συγκινητική ιστορία δείχνει την ελπίδα που έχουμε όλοι για την ανθρωπότητα.

Παρά το σκοτάδι και τα άρρωστα μυαλά που έχουν αποφασίσει να γκρεμίσουν τον κόσμο, υπάρχει πάντα φως και ελπίδα που μας υπενθυμίζει πως η καλοσύνη ακόμα υπάρχει!

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr