Οι 13 ΠΙΟ εξωφρενικά Ακριβές Τιάρες που ανήκουν στην Βασιλική Οικογένεια
True.gr

Οι 13 ΠΙΟ εξωφρενικά Ακριβές Τιάρες που ανήκουν στην Βασιλική Οικογένεια

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε ότι κάνετε και να ρίξετε μία ματιά στον στρατό από τιάρες που ανήκουν στην Βασιλική οικογένειας της Βρετανίας.

Είναι μία ομάδα τόσο πολύτιμων κοσμημάτων που δεν είναι δυνατό να κοστολογηθούν και υπάρχουν πριν ακόμα εφευρεθούν οι φωτογραφικές μηχανές.

Όλοι έχουμε δει τις Kate Middleton, Πριγκίπισσα Diana και Βασίλισσα Elizabeth να τις φοράνε αλλά οι ιστορίες της προέλευσής τους είναι πραγματικές εκπληκτικές.

The Girls of Great Britain and Ireland Tiara

Αρχικά ήταν γαμήλιο δώρο για τη Βασίλισσα Μαρία το 1893. Η τιάρα πήρε το όνομά της επειδή δόθηκε από την επιτροπή κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας για το γάμο της.

Η βασίλισσα Μαρία το έδωσε στη γαμήλια τελετή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1947 και είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμη χάρη στη συχνή εμφάνισή της στα τραπεζογραμμάτια και στα γραμματόσημα.

The George IV State Diadem

‘Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο στέμμα! Το στέμμα αυτό κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Γεώργιο IV για τη στέψη του το 1821, φορέθηκε από την βασίλισσα Βικτόρια και την βασίλισσα Μαρία και από τότε έχει μείνει στην οικογένεια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το φορούσε στη στέψη της και το φοράει ακόμα ενώ πηγαίνει από και προς το Κοινοβούλιο. Πάνω του έχει 1.333 διαμάντια και το 1800 κόστισε μόλις £ 8.216 για να γίνει.

The Burmese Ruby Tiara

Η βασίλισσα έλαβε σχεδόν 100 βιρμανικά ρουμπίνια για την ημέρα του γάμου της και τα έφτιαξε σε μια τιάρα το 1973. Συνδύασε τα ρουμπίνια με διαμάντια από μία διαφορετική αποσυναρμολογημένη τιάρα.

The Halo Tiara

Αυτή η τιάρα κατασκευάστηκε από τον Cartier το 1936 και δόθηκε στη μητέρα της βασίλισσας από τον σύζυγό της πριν από το γάμο τους.

Η μητέρα της Βασίλισσας προίκισε την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ την τιάρα για τα 18α γενέθλιά της και από τότε φοριέται από την πριγκίπισσα Μαργαρίτα (αριστερά) και την Κέιτ Μίντλτον – που την φορούσε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Η τιάρα λέγεται ότι διαθέτει «739 μπριγιάν και 149 διαμάντια.»

The Oriental Circlet

Αυτή η ντελικάτη τιάρα σχεδιάστηκε από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο τον ίδιο για την αληθινή του αγάπη, Βασίλισσα Βικτωρία. Ήταν ένα από τα αγαπημένα της μητέρας της Ελισάβετ (δεξιά), που την έδωσε στην κόρη της Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

The Brazilian Parure Tiara

Η Βραζιλία προίκισε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με μια δέσμη κοσμημάτων ακουαμαρίνα για τη στέψη της και εκείνη αποφάσισε να αποκτήσει μια τιάρα για να τα ταιριάξει.

Το κομμάτι λέγεται ότι έχει μεγαλώσει σε μέγεθος καθώς η βασίλισσα ήταν προικισμένη με περισσότερα κοσμήματα και δεν είχε που να τα βάλει.

The Queen Mary Fringe Tiara

Αυτό το κομμάτι έγινε το 1919 για τη Βασίλισσα Μαρία, αλλά έγινε διάσημο επειδή φορέθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ και από την κόρη της, Πριγκίπισσα Άννα, στις μέρες του γάμου τους.

The Grand Duchess Vladimir Tiara

Αυτή η τιάρα ανήκε στην Μεγάλη Δούκισσα Βλαντιμίρ της Ρωσίας και αγοράστηκε από τη Βασίλισσα Μαίρη και εκείνη την πέρασε στην εγγονή της Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Queen Alexandra’s Kokoshnik Tiara

Αυτό το εκπληκτικό κομμάτι ήταν ένα δώρο από τις Ladies of Society για την επέτειο του γάμου του βασιλιά Εδουάρδου VII και της βασίλισσας Αλεξάνδρας το 1888. Τελικά πέρασε στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ όπως και όλες οι άλλες!

The Cambridge Lover’s Knot Tiara

Αν και όλοι την έχουν συνδέσει με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η τιάρα έγινε για τη Βασίλισσα Μαίρη στις αρχές της δεκαετίας του 1900 πριν περάσει στη βασίλισσα Ελισάβετ. Το έδωσε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα ως γαμήλιο δώρο και έχει φορεθεί και από την Kate Middleton.

The Lotus Flower Tiara

H λουλουδένια τιάρα έχει φορεθεί από την Kate Middleton, η οποία αρχικά ανήκε στη Βασιλομήτωρ και έγινε από ένα κολιέ που της έδωσε ο σύζυγός της.

Το κομμάτι φορούσε συχνά η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ Β, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, και δανείστηκε στη νύφη της Serena Stanhope την ημέρα του γάμου της.

The Greville Tiara

Αυτή η τιάρα ανήκε στην Dame Μαργαρίτα Ελένη Γκρέβιλ, η οποία την έδωσε στη μητέρα της βασίλισσας. Είχε δανειστεί στη Δούκισσα της Κορνουάλης μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο και την φοράει αρκετά συχνά.

The Delhi Durbar Tiara

Αυτή η τιάρα κατασκευάστηκε για τη Βασίλισσα Μαρία το 1911 και από τότε έχει τροποποιηθεί. Μεταβιβάστηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘και εκείνη την δάνεισε στη Δούκισσα της Κορνουάλης.

Όπως μπορείτε να πείτε, είναι από τα μεγαλύτερα στέμματα της οικογένειας και για την ακρίβεια έχει το μέγεθος ενός κεφαλιού!

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr