Σοκάρει η Αυτοψία για τον 15χρονο: ΕΔΩ ξυλοκοπήθηκε δύο εβδομάδες ΠΡΙΝ Αυτοκτονήσει
True.gr

Σοκάρει η Αυτοψία για τον 15χρονο: ΕΔΩ ξυλοκοπήθηκε δύο εβδομάδες ΠΡΙΝ Αυτοκτονήσει

Το παιδί είχε απομακρυνθεί από το χώρο με ματωμένο πρόσωπο – Ο 15χρονος είχε προσπαθήσει να αποφύγει τον καυγά, αλλά ο θύτης έψαχνε αφορμή για να του επιτεθεί περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Λίγα μέτρα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης, καθημερινά μαζεύονται παρέες παιδιών για να συζητήσουν, να φλερτάρουν, αλλά και κάποιες φορές να τσακωθούν. Μόλις χτυπήσει το σχολικό κουδούνι για το σχόλασμα, οι μαθητές από τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής πηγαίνουν εκεί και κάθονται για ώρα στα παγκάκια. Άλλοι θα την επισκεφθούν νωρίς το βράδυ, μόλις τελειώσουν από το φροντιστήριο ή άλλες υποχρεώσεις.

Σε αυτή την πλατεία, ο μαθητής γυμνασίου (φέτος τελείωσε τη β΄ τάξη) που έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής, είχε ξυλοκοπηθεί πρόσφατα από μαθητή του ίδιου σχολείου και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή, όπως αποκάλυψε το protothema.

Αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο, από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, δήλωσε στο protothema, ότι ο φίλος του όχι μόνο δεν προκάλεσε, αλλά προσπάθησε να αποφύγει τον καυγά. Όμως, όπως φαίνεται, ο θύτης έψαχνε αφορμή. «Τα άλλα παιδιά κάθονταν ακριβώς απέναντι και αναγκαστικά ο φίλος μου κοίταγε προς τα εκεί. Πού να κοιτάξει; Και ο άλλος “τα πήρε” και του πούλησε μαγκιά. Ο φίλος μου σηκώθηκε να φύγει. Και τότε ο άλλος τον χτύπησε” είπε χαρακτηριστικά άτομο που ήταν παρών στο επεισόδιο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ο νεαρός έπεφτε θύμα bullying. Ήταν όμως από τις πιο σοβαρές. Οι περισσότερες επιθέσεις, τόσο εντός του σχολείου όσο και εκτός, ήταν κυρίως λεκτικές με ύβρεις και χοντροκομμένα “αστεία”. “Δεν σε αφορά” ήταν η απάντηση που συνήθιζε να δίνει το θύμα.
Το θύμα ήταν μαθητής του 20, χαμηλών τόνων, ένα παιδί που δεν έδινε δικαιώματα και δεν ήθελε να συζητούν για αυτόν. Όπως λένε οι φίλοι του, είχαν διαπιστώσει το μπούλινγκ που δεχόταν, αλλά ο ίδιος απέφευγε να τους μιλήσει για αυτό. Μετά τον αδόκητο χαμό του, οι φίλοι του κάλεσαν όσα παιδιά βιώνουν παρόμοια κατάσταση, να “σπάσουν” τη σιωπή τους. “Τώρα ήρθε να στιγμή να πάρουμε δραστικά μέτρα και να μην αφήσουμε κανένα άλλο παιδί να καταλήξει έτσι. Όταν είσαι στο αδιέξοδο μίλα. Μίλα σε οποιονδήποτε είτε αυτό είναι η αστυνομία, είτε οι φίλοι είτε οι γονείς» είχαν γράψει σε κείμενο που ανήρτησαν στους λογαριασμούς τους στα social media.

Δείτε βίντεο: Στο σημείο που ξυλοκοπήθηκε ο 15χρονος μαθητής δύο εβδομάδες πριν αυτοκτονήσει

[protothema.gr]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr