Παίρνει Μόνο 1 Λεπτό: 8 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζουμε και Μπορεί να μας Σώσουν τη Ζωή.
True.gr

Παίρνει Μόνο 1 Λεπτό: 8 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζουμε και Μπορεί να μας Σώσουν τη Ζωή.

Οι στατιστικές λένε πως αυτά είναι τα πιο ήσυχα χρόνια στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ωστόσο, ο κόσμος είναι ακόμα ένα επικίνδυνο μέρος.

Γι’αυτό και σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε αυτά τα 8 απλά κόλπα που θα σας κάνουν να νιώθετε πιο ασφαλείς.

1. Κλειδιά, χρήματα και φορτισμένο κινητό.

Θα πρέπει πάντα να έχετε αυτά τα 3 όταν βγαίνετε έξω. Γιατί; Θα πρέπει πάντα να μπορείτε να καλέσετε βοήθεια ή να επιστρέψετε σπίτι. Το κινητό θα σας επιτρέψει να καλέσετε βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Πάντα να το έχετε φορτισμένο.

2. Απολογηθείτε εάν πέσετε πάνω σε κάποιον.

Ακόμα και αν δεν φταίτε εσείς, πείτε «συγγνώμη» και προχωρήστε. Δεν ξέρεις ποτέ ποιον έχεις απέναντί σου. Μπορεί να είναι μεθυσμένος ή να έχει πάρει ναρκωτικά. Μπορεί να είναι εξοργισμένος με κάτι και να μπλέξεις χωρίς λόγο.

3. Πάντα να βρίσκετε τουλάχιστον 3 εξόδους.Ψάξτε τον χώρο με τα μάτια σας και παρατηρήστε μεγάλα παράθυρα ή εξόδους κινδύνου. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να κατευθυνθείτε προς τα εκεί εάν συμβεί το οτιδήποτε.

4. Παίξτε το παιχνίδι «βρείτε τον ύποπτο».

Όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τριγύρω, κοιτάξτε τους καλά. Ποιος φαίνεται νευρικός, νευριασμένος ή φοβισμένος; Το ένστικτό μας σπάνια κάνει λάθος. Εάν κάποιος σας φανεί επικίνδυνος, μάλλον είναι. Κρατήστε τον μακρυά.

5. Σε ένα αεροπλάνο, μετρήστε τις γραμμές μέχρι την έξοδο κινδύνου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε τον αριθμό. Εάν προκληθεί φωτιά, αυτό θα σας βοηθήσει να κατευθυνθείτε προς την έξοδο κινδύνου μετρώντας τις σειρές.

6. Δυναμώστε τους καρπούς σας.Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε πιο γερό κράτημα. Υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να μπορείτε να κρατηθείτε από κάποιο περβάζι.

7. Σηκώστε το κεφάλι σας και φύγετε αργά.

Πολλοί τείνουν να κατεβάζουν το κεφάλι και να αυξάνουν τον ρυθμό που περπατάνε όταν νιώθουν τον κίνδυνο. Αυτό τους κάνει αυτομάτως θύματα. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε ακριβώς το αντίθετο: σηκώστε με αυτοπεποίθηση το πιγούνι και πηγαίνετε σταθερά.

Όποιος και να σας απειλεί, σταματήστε, σηκώστε το κεφάλι και κοιτάξτε με την περιφερειακή σας όραση για να αναγνωρίσετε τον κίνδυνο.

8. Για να γλυτώσετε από ένα αυτοκίνητο που βουλιάζει.

Πρώτα βγάλτε την ζώνη. Μετά, αντί να ανοίξετε την πόρτα, κατεβάστε το παράθυρο. Εάν δεν κατεβαίνει, σπάστε το με κάποιο ειδικό εργαλείο ή βαρύ αντικείμενο.

Θα έχετε μόνο ένα λεπτό για να ξεφύγετε, οπότε θα χάσετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να ανοίξετε την πόρτα, γιατί δεν θα ανοίγει εύκολα λόγω της πίεσης του νερού.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr