Καμμένος:”Οι περικοπές τσάκισαν τους στρατιωτικούς που όμως κράτησαν όρθιες τις ΕΔ”
True.gr

Καμμένος:”Οι περικοπές τσάκισαν τους στρατιωτικούς που όμως κράτησαν όρθιες τις ΕΔ”

Αναφορά στις περικοπές που υπέστησαν οι στρατιωτικοί έκανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην ημερίδα Exposec – Defenseworld.

“… θα ήθελα να τονίσω το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ρόλο της ηγεσίας, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατεύσιμων και των εθνοφυλάκων στη δύσκολη αυτή εποχή της κρίσεως, που ενώ οι περικοπές στον προϋπολογισμό της άμυνας έφθασαν το 60% και οι περικοπές στα μισθολόγια των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας τσάκισαν πραγματικά τις οικογένειες των στελεχών μας, κράτησαν όρθια την αμυντική δύναμη της πατρίδας μας.
Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτούς και στις οικογένειές τους, γιατί ακριβώς με αυτή την επιμονή, τον επαγγελματισμό, τη θυσία στο καθήκον, η Ελλάδα απέκτησε έναν πολύ ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο μέσα στις συμμαχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ”,είπε ο ΥΕΘΑ.

Ο Π.Καμμένος αναφέρθηκε στις καλές ελληνοαμερικανικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι
“σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έπαιξε ο σημερινός πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Geoffrey Pyatt, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος Robert Palm και όλο το επιτελείο της αμερικανικής πρεσβείας που με περίσσεια υπομονή, σκληρή δουλειά, συνεχή παρουσία στα μέσα ενημέρωσης και διπλωματικές ενέργειες προετοίμασαν τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που έχουν φτάσει στο καλύτερο σημείο από τη μεταπολίτευση”.

πηγή: militaire.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr